Spannender werd het niet voor het relatief kleine, maar vastberaden zwemteam van ZC de Forel uit Wolvega. Het zou ècht mogelijk moeten zijn om met dit team de 3e promotie op rij te behalen in de landelijke zwemcompetitie. Na de D2 in 2013-2014, kampioen in de D1 in 2014-2015, komt het team dit jaar voor het eerst in jaren weer uit in de landelijke KNZB C klasse. Natuurlijk zijn hoofdcoach Toon van Haren en collega coach Nicolette Ruiz enorm blij weer landelijk te zwemmen, promotie naar de landelijke KNZB B (dus top 5 klassering in de C) in het eerste jaar van de C zou een bevestiging zijn van innovatief en vernieuwend trainen, vertrouwen binnen het team en de kroon zijn op het harde werken van zwemmers en coaches.

Zaterdag 5 maart jl. werd de 4e en beslissende ronde gezwommen in Delfzijl. Elders in het land zwommen dezelfde datum andere teams in de C klasse, maar ook op zondag 6 maart werden nog wedstrijden binnen dezelfde rankings gezwommen.

De eigen wedstrijd verliep succesvol. Hoewel ook voor ZC de Forel de landelijke griepepidemie wijzigingen in de meest kansrijke opstelling veroorzaakte, werden op vrijwel alle onderdelen punten gescoord. Geen enkele diskwalificatie kon het team zich veroorloven en zo werd de wedstrijd inderdaad smetteloos afgewerkt. Zwemmers en coaches waren zeer tevreden, maar de vraag “of het genoeg was” werd daarmee op zaterdag helaas niet beantwoord.

Zaterdagavond na diverse uploads van andere wedstrijdresultaten was al bekend dat we landelijk de vierde ronde niet als overall winnaar konden afsluiten, waar dat in ronde twee en drie wel was gelukt. Gezien de afmeldingen lag dat ook in de lijn van de verwachting. Met een tegenvallende eerste ronde, maar goede 2e en 3e ronde kwam alles aan op ronde vier. Het verschil met de nummer 6 op de ranking was 3 punten en OEZA zwom haar wedstrijd op zondag.

Groot is de opluchting als de laatste upload van de rankings zondagavond rond 22:00 uur uitwijst dat ZC de Forel de vijfde plaatst heeft behaald in de landelijke C en daarmee na slechts 1 jaar C competitie direct promoveert naar de B-klasse.

De club heeft in haar historie nog nooit in de B competitie gezwommen. Coaches en zwemmers maken het succesvolle seizoen af met de diverse wedstrijden ter voorbereiding op de regio finales in mei en het Nederlands Jeugd- en Junioren kampioenschap in juni!

Heb je ook interesse om in een vernieuwende omgeving te wedstrijdzwemmen, neem contact op met hoofdcoach tvharen@zcdeforel.nl of minioren- junioren instroom coach nruiz@zcdeforel.nl kom eens langs we hebben nog plek binnen de diversen wedstrijdgroepen.