Op 3 december 2016 werd door de junioren van ZC de Forel de jaarlijkse Ranomicup gezwommen in het Helperbad in Groningen.

Individueel mag op 3 van de vier afzonderlijke slagen worden ingeschreven en de 100m vrije slag bij zowel heren als dames kent twee halve finales die leiden tot 1 finale waaruit de winnaar van de Ranomicup bij zowel heren als dames wordt gewonnen.

Deelname vanuit onze junioren 1 door Senna, Wouter en Dynah leverde meervoudige PR’s en nieuwe limieten voor de provinciale Winterkampioenschappen op. De junioren 3 en 4 streden voor Pr’s en uiteraard de Ranomicup.
Op de andere slagen veel soms grote PR’s en mooie uitgangspunten dus voor de PWK in januari, de 100m vrije slag (halve) finales had ook veel deelnemers. Zowel Anna als Chantal (jun3) plaatsen zich voor de halve finales èn de finale. Een fijn PR hier ook voor Sigrid!

Bij de heren hadden de 2 halve finales 3 deelnemers; Makai, Dushan en Jelmar mochten hun prestaties vervolgen. In de finale ook twee zwemmers van ZC de Forel; Dushan en Jelmar.

Race op race uitgewerkte verbeterpunten leidde voor Chantal tot zilver op de Ranomicup. Met een gouden randje, want eindelijk zwom ze daar ook de NJJK limiet op de 100m vrije slag. Even leek het erop alsof Chantal de Ranomicup mee zou nemen, maar op de derde baan nam ze iets gas terug voor het keerpunt; twee tienden achter goud.

Hetzelfde gold voor Dushan; ook voor hem zilver met een gouden randje, want de NJJK limiet op de 100m vrije slag is ook weer binnen!

Jelmar zwom een verbetering van zijn PR van twee weken geleden op de Juttercup en pakte daarmee goud; de Ranomicup bij de heren is voor Jelmar Koopman! Morgen mag hij een interview geven voor RTV Noord!

Coaches Toon van Haren en Nicolette Ruiz zijn trots op de zwemmers die vandaag lieten zien dat ze binnen korte tijd op veel slagen kunnen doorpakken in hun taken. De vele medailles, overige cadeautjes en prijzen (ook op de andere slagen dan de 100m vrije slag) laten zien waar een klein team groot in kan zijn. Trots op veel blauw vandaag op het podium in Groningen!

Met integratie van de minioren in het junioren klassement was er een soms bijzondere overall top 6. De puntentelling was soms niet overal duidelijk, maar de uitslagen geven vast meer inzicht!

Na upload zijn de uitslagen te zien op:
https://www.knzb.nl/…/wedstrij…/webkalender/wedstrijd/14531/