De eerste ronde in de landelijke C competitie zit erop. ZC De Forel reisde af naar Delfzijl.
Samen met Eemsrobben en mede bezoekende club Stadskanaal vormen zij een wedstrijdpoule van drie C competitieteams. Alle resultaten tellen voor het landelijk klassement.
De C competitie bestaat uit in totaal 4 rondes waarbij zowel individuele als estafettestarts tellen voor het totaalklassement. De punten zijn de opgetelde secondes van de zwemmers, dus hier geldt; hoe lager hoe beter.

Na 2 jaren op rij promotie binnen de regionale D-klassen, werd afgelopen seizoen na de promotie de stap weer gezet naar de C competitie. ZC De Forel mag zich nu meten met de landelijke teams en dat ging haar prima af.

Voor veel zwemmers was het de eerste wedstrijd van het seizoen en daardoor waren er best wat gespannen gezichten te zien. In de C competitie moeten we ook wat verder reizen, dus daaraan moet ook even gewend worden.

Hoewel hoofdcoach Toon van Haren met collega Nicolette Ruiz wat aanpassingen in de opstellingen moest doorvoeren ivm ziekte en afwezigheid, bleef een prima punten aantal gehandhaafd.
Nadat alle scores zijn ingevoerd bleek de 6.185 punten van deze ronde goed te zijn voor een hoge middenplek van de in totaal 28 teams in de C klasse.
Een uitstekende prestatie van de zwemmers die het team in de tweede ronde van 14 november a.s. in Stadskanaal wèl graag wil verbeteren.
Slogan van ZC De Forel is: “Omdat het kan!” En dat zal blijken in ronde 2!