SponsorKliks, gratis sponsoren!

Wedstrijd soorten

Jaarlijks worden er duizenden zwemwedstrijden georganiseerd door verenigingen aangesloten bij de KNZB. Hieronder vindt je een opsomming van de meest voorkomende wedstrijden:

wedstrijdzwemmen-zcdeforel-quoteLearn To Race Opleiding Minioren Junioren Circuit:

Dit is een opleiding minioren, junioren1 wedstijdcircuit voor onze minder ervaren instroom wedstrijdzwemmers laagdrempelig zonder de langere minioren afstanden. Korter en behapbaarder, sneller succes, lekker in eigen huis.

Minioren wedstrijden:

Dit zijn vijf wedstrijden per jaar voor de jongste zwemmers, de minioren. Welke in samenwerking met Regio Noord worden georganiseerd. Aan het eind van deze wedstrijden vindt per Regio een finale plaats. Na deze finale wordt er een ranglijst opgemaakt en de snelste 18 van Regio Noord mogen naar de Jaargangfinale ( NK voor minioren).

Deze finale wordt op zaterdag en zondag voor de zomer gezwommen.

KNZB B – Competitie:

Dit zijn zes verplichte wedstrijden per jaar die door de leden van ZC De Forel gezwommen worden. Tijdens deze wedstrijden wordt er voor de puntentelling in clubverband en voor jezelf persoonlijk gezwommen. Bij KNZB Basis competitie wedstrijden is het belangrijk dat elke leeftijdscategorie vertegenwoordigd is zodat je probeert te samen met de club het maximale punten aantal te behalen. De stand in de ranglijst binnen je Regio bepaald of de club promoveert of degradeert. Dus zorg dat je deze datums in je agenda zet. afmelden hiervoor kan alleen op basis van geldige redenen via de Hoofdtrainer / T v Haren.

Masters wedstrijden:

Deze wedstrijden zijn voor onze zwemmers vanaf 25 jaar. De zwemmers kunnen zelf kiezen welke afstanden ze willen zwemmen. De indeling van de wedstrijd gaat op de inschrijftijd en de dames en heren zwemmen tegen elkaar. De zwemmers zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen. Er zijn ook wedstrijden voor zwemmers vanaf 20 jaar. Veel gezelligheid voor trimmers en oud wedstrijdzwemmers.

Limiet wedstrijden:

Een wedstrijd die er vooral voor dient om de persoonlijke records aan te scherpen, de nieuwe race indeling uit te proberen of om een limiet voor de Provinciale Kampioenschappen Regio Noord Kampioenschappen- of Nederlandse Kampioenschappen te halen.

De snelste zwemmers van Friesland worden na de inschrijving hiervoor uitgenodigd. Dit zijn individuele wedstrijden en je kunt zelf kiezen welke afstanden je wil zwemmen. Het is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en je snelste tijd of je wordt uitgenodigd. Deelname aan limietwedstrijden gebeurd in afstemming met de Hoofdtrainer / T v Haren.

Provinciale en Regio kampioenschappen:

Tijdens de Provinciale en Regio kampioenschappen worden per afstand en leeftijd de beste zwemmer van de Provincie of Regio Noord bepaald. Voor deelname aan deze wedstrijden geldt een inschrijflimiet.

KNZB Lange Afstand Circuit wedstrijden:

Speciaal voor de lange nummers en het nodige oefenen van de lange afstanden worden deze wedstrijden georganiseerd. Om de tijdrovende lange nummers makkelijker te kunnen organiseren zijn enkele aanpassingen toegestaan.De afstanden zijn vastgesteld door de KNZB. Het zijn individuele wedstrijden en afmelden is geen probleem mits deze op tijd plaats vindt.

Clubkampioenschappen:

Elk jaar organiseren wij de clubkampioenschappen. Dit is één wedstrijd per jaar waarin de zwemmers van De Forel tegen elkaar zwemmen en de familie-estafette wordt gezwommen. Dit is een gezellige wedstrijd voor alle leden en de familie.

Niveau wedstrijden:

Een slimme manier om zwemmers en zwemsters van ongeveer gelijke sterkte tegen elkaar uit te laten komen. Even wat extra werk maar wel zo leuk!

Wedstrijden voor zwemmers met een handicap:

Dit zijn wedstrijden specifiek voor zwemmers met een handicap.

Open Water zwemwedstrijd:

Oer Hollands, zwemwedstrijden in plassen, kanalen of in zee! Afstanden van 250 m. tot 25 km. of meer! In de zomer een heel circuit met meer dan 1000 deelnemers die door heel Nederland trekken. Wanneer het openwater een temperatuur heeft van meer dan 16 graden Celsius, organiseren verschillende zwemverenigingen openwater wedstrijden. Het gaat dan om het zwemmen van lange afstanden in kanalen of meren.

Wanneer je belangstelling hebt voor deze wedstrijden kun je je aanmelden bij de wedstrijdcommissie.

Internationale wedstrijd:

Beginnend bij een eenvoudige uitwisseling met een buitenlandse club, soms uitgroeiend tot een groot internationaal feest! De wedstrijd zelf is net als elke andere wedstrijd!

Nederlandse Kampioenschappen:

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen worden per afstand en leeftijd de beste zwemmer van Nederland bepaald. Voor deelname aan deze wedstrijden geldt een inschrijflimiet. Nationale Zwemcompetitie wedstrijd: De Nationale Zwemcompetitie is de landelijke verenigingscompetitie zwemmen.