5 x goud, 8 x zilver, 16 x brons dus in totaal 29 medailles heeft ZC de Forel de 10de plek van de 22 ploegen behaald op de Regio finales op het 50m bad De Welle in Drachten.

Zana, Dushan, Makai, Anna, Senna, Sigrid, Jelmar, Brit, Alyah, Wouter, Carlo, Quint & Quentin; hebben drie dagen enorm hun best gedaan om “eruit te halen wat erin zit.”

Op vrijdag begonnen we om 16:30 met deel 1. In het kampioenschap zijn op de 800m en 1500m na alle afstanden opgenomen die ook in het programma van de Nederlands Jeugd- en Junioren kampioenschappen zitten. Drie dagen hard doorzwemmen en focus voor de zwemmers en de coaches. Zaterdag en zondag waren lange dagen van 09:00 tot ruim na 18:00 uur.

Het gevaar bij het beschrijven van een toernooi en de hoogtepunten, is het vergeten op te schrijven van bijzondere prestaties als we dingen met naam en toenaam gaan benoemen. Dat is bijna”eng” is om te doen; allen waren zo gemotiveerd!

Moeten we ons dan om het stuk niet te lang te maken beperken tot het noemen van de gouden medailles en NJJK limieten? Ook dat doet geen recht.

Misschien iets speciaals dan van ieder? Dat lijkt een veilige optie.

 • Dushan wat een goed toernooi, no:1 in de medaille statistieken hou je focus vast  op het NJJK moet het gebeuren!
 • Zana, gefeliciteerd met een zeer goed toernooi en jouw nieuwe NJJK limiet op de 50BC
 • Brit geen medaille, maar wèl lekker geraced en genoten dat je er was. Soms is dat genoeg, richting het NJJK.
 • Alyah, top 200m wisselslag; en we hebben je nog gezien, dus je was niet “dood” al dacht je van wel.
 • Makai, zo ontzettend zuur om het toernooi na vrijdag te moeten beëindigen door je ribspier blessure, pak je rust richting het NJJK. Zo’n besluit zo nemen is op zich al een enorme prestatie!
 • Senna, je eerste meerdaagse toernooi van deze grootte. Niet gek dat je zondagmiddag “op” was. Naar de regio èn medailles pakken; gefeliciteerd met je enorme groei in het zwemmen van dit jaar. Ook voor jou wacht een nieuwe ervaring op het NJJK.
 • Jelmar, net uit je examens, toch gekozen voor zwemmen van oa jouw 200m vlinderslag. Gefeliciteerd met je zilveren medaille! Jammer dat je hem vanwege school niet kon ophalen, maar Dushan deed dat voor je. Straks vrij in het hoofd naar het NJJK.
 • Quint, medailles en Pr’s en een NJJK om naartoe te trainen voor de puntjes op de I. Jouw mooiste race is lastig kiezen .. de 100m vlinderslag… of toch de 100m rugcrawl?
 • Wouter gefeliciteerd met opnieuw de NJJK limiet op de 400m wisselslag zoals je die op kort bad ook had. Doorpakken nu, met 4 seconden eronder finishen is geweldig!
 • Anna, veel was meer dan goed en dat zie je terug in de medailles. Op zondagmiddag na een lang toernooi kort na elkaar de 200m vlinderslag en de 400m wisselslag beiden binnen bereik net boven limiet zwemmen; weergaloos goed op naar het NJJK!
 • Sigrid is terug en om rekening mee te houden! Brons op de 200m schoolslag was net zo fijn als de 14 seconden PR op de 400m wisselslag. Gefelicteerd met je prestaties.
 • Carlo, nachtdienst in en uit en de laatste toernooidag lekker zwemmen. Vrij in je kop genieten van het zwemmen en vrienden van zoveel jaren zwemmen; blij dat je erbij kon zijn en je houdt er zo van om in tijden te denken; die waren zelfs heel aardig.
 • Tot slot buitenbeen Quentin; bedankt voor je inzet als invaller voor Makai in de estafette. Het was top en de 1:08 zelfs verdienstelijk.

Coaches Toon van Haren en Nicolette Griffioen zijn trots op de zwemmers en samen met hen maken we de balans op richting het NJJK dat in juni plaatsvindt. Ploegleider en officials bedankt voor jullie hulp dit weekend.