Learn to Race deel 3 het wordt steeds “echter”
Learn to Race deel 3 het wordt steeds “echter”
Learn to Race deel 3 het wordt steeds “echter”
Learn to Race deel 3 het wordt steeds “echter”
Learn to Race deel 3 het wordt steeds “echter”
Learn to Race deel 3 het wordt steeds “echter”

Jl. zondag 28 februari 2016 werd het 3e deel van het nieuwe vierdelige wedstrijdcircuit voor opleidingsminioren en opleidingsjunioren 1 gezwommen in zwembad De Steense in Wolvega.

In het thuisbad van ZC de Forel gingen deze editie 46 beginnende wedstrijdzwemmers van 6 jaar tot en met 11 jaar met elkaar de strijd aan.

Onder gespannen gezichten van ouders en grootouders werden deze keer onder de junioren 1 al 100m bc en 2x 50m, nl. 50m rugcrawl en schoolslag gezwommen. Ook in de jongere leeftijdscategorieën worden de afstanden langer.  De deelnemers waren afkomstig van 6 verschillende verenigingen.

Blij zijn we ook met de creativiteit van de deelnemende trainers van de verschillende verenigingen die op eigen wijze ideeën en bijdragen leveren in een samenwerking met de organisatie. Zo werd deze editie ook door een verstandelijk gehandicapte zwemster deelgenomen aan het circuit. Waar anders dan bij Learn to Race is de rust en ontspanning om te starten met wedstrijdzwemmen?!

Tijdens de laatste wedstrijd (deel 4 en finale, 2 april 2016) zwemmen veel kinderen hun diverse 50m en de 100m borstcrawl en hier wordt dan ook de 25m vlinderslag geintroduceerd voor de oudsten.

Dutchswim is enthousiast dat het circuit zo aanslaat onder de beginnende wedstrijdzwemmers en onder leiding van de vaste scheidsrechter Marja Kielstra en de toegewijde wedstrijdcommissie van ZC De Forel gezamenlijk met de overige officials, verliep de wedstrijd weer vlekkeloos!

Waar de afstanden hier en daar al wat langer worden, worden zoals afgesproken ook de officials per ronde een klein beetje “strenger”. Zeer kleine onvolkomenheden worden nog door de vingers gezien, maar bij het niet goed uitvoeren van de zwemslagen of keerpunten wordt wel gediskwalificeerd. Zo hoort het ook; na dit circuit zijn de oudsten in principe klaar voor de volgende stap en daar worden zij ook geconfronteerd met strenge regels. De jongsten zien we graag terug, want dat er een Learn to Race tweede editie komt, is nu al zeker.

Het format van Learn to Race kan door dutchswim.nl ook binnen andere clubs die daarin geïnteresseerd zijn, worden aangeboden. Zoals altijd kunt u via redactie@dutchswim.nl met ons in contact komen.

Voorbereidingen voor de 4e ronde op 2 april (in tegenstelling tot de andere rondes inderdaad op zaterdag!) zijn alweer in volle gang. Verenigen die tot nu toe deelnamen krijgen de uitnodiging vanzelf gemaild, anderen kunnen zich ook voor deel 4 nog aanmelden.